Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης και στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

 

To K.E.K EΥΚΛΕΙΔΗΣ συμμετέχει, ως πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης, στη νέα δράση της ΕΣΗΕΑ, με συμπράττοντα φορέα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που ξεκίνησε την 18/5/2012 και αφορά στην επιχορήγηση ανέργων για συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση με επιταγές κατάρτισης (training vouchers). Η κατάρτιση θα γίνει σε Προγράμματα με αντικείμενο την ανάπτυξη δεξιοτήτων δημοσιογράφου με Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που αποκτώνται από αυτά. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος, το ΚΕΚ θα παρέχει στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ, που αποκτήθηκαν από αυτούς κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Τα προγράμματα θα λάβουν χώρα στις πιστοποιημένες δομές του Κ.Ε.Κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ :

Αττική: -Λιοσίων 117 , Πλ. Αττικής (πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗ),

-Αγ. Ιωάννη Θεολόγου 15, Περιστέρι

Οι άνεργοι δημοσιογράφοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής». Το Κ.Ε.Κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ υποστηρίζει τους άνεργους και στη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Περιεχόμενο του προγράμματος 

Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρήση για πρώτη φορά σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων, της «επιταγής κατάρτισης», η οποία θα χορηγείται από την Ε.Σ.Η.Ε.Α. στους ανέργους, προκειμένου να καταρτιστούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ στο παραπάνω γνωστικό αντικείμενο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 300 ώρες. 

Οι άνεργοι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω του προγράμματος, να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες, διαμορφώνουν πλέον ένα νέο περιβάλλον δημοσιογραφίας.

Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), και θα εγγραφούν από την ΕΣΗΕΑ στο Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της ΕΣΗΕΑ, της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., της Ε.Σ. Η.Ε.Π.Η.Ν., της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.Λ.Ε. και της Ε.Σ.Π.Η.Τ., ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τρέχον ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ. Παράλληλα, οι ωφελούμενοι δεν πρέπει να παρακολουθούν ή να έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά το τελευταίο δίμηνο που προηγείται της υποβολής της Αίτησης συμμετοχής στην παρούσα πρόσκληση. Εξαιρούνται οι άνεργοι, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει προγράμματα ελληνομάθειας και κατάρτισης δεξιοτήτων ΤΠΕ που οδηγούν σε πιστοποίηση, καθώς επίσης και προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες, για τους οποίους δεν ισχύει ο περιορισμός του διμήνου. 

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει επιταγή κατάρτισης οικονομικής αξίας 2.100 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων.

Κάθε Ωφελούμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα, απευθυνθείτε στο Κ.Ε.Κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ:

Λιοσίων 117, Πλ. Αττικής

Τηλέφωνο: 210-8233522,210-8230100

Fax: 210-8210418

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.